perjantai 1. huhtikuuta 2016

Traktoritreeniä itsekseen ja koiran kera



Poken Saarijärven yksikölle ollaan rakentamassa uutta hienoa kalustohallia. Siinä oli vielä muutama kuukausi sitten metsää. Nyt on puut kaadettu ja yleensä kaksi traktoria on siinä maansiirrolla.

Jos ei kiinnosta oma ajamiseni niin hyppää suoraan alemmalle otsikolle ;)

Itse kurvailin:


Nykyään eläintenhoitajille kuuluu opintosuunnitelmaan traktorikortti jota en ole vielä ehtinyt lukea itselleni. Kuitenkin meillä oli traktorinäytöt. Tein sen aikaisemmin kuin suurinosa luokkalaistani. Oikeastaan tein sen puolivahingossa.

Silloin kun uuden hallin paikalla oli vielä lunta ja kaikkea muuta moskaa, niin sitä siirreltiin traktorikentän toiselle laidalle. Sain suosikkitraktorini: Sininen N-sarjan Valtra.

Silloin oli tavallinen traktoritunti ja sain tehtäväkseni siirrellä lumimoskaa etukuormaajan kauhalla. Kytkinkin sen tällä kertaa jopa itse. Tai no oli parista sentistä kiinni että lukitus olisi toiminut. Opettaja potkaisi kauhaa joten sen sai lukittua. Ennen siksakkasin siinä kauhan edessä ainakin puolituntia että osuin kohdalle. Edistystä on siis tapahtunut :D

Siirtelin siinä sitten lunta ja kuuntelin NRJ:tä ihan onnessani. Sieltä kuului taas vaihteeksi Vesalan Tequila. Se soi aina kun ajan traktoria. Kuitenkin kentän laidalle pölähti jonkun koulun ysiluokkalaisia, jotka olivat vierailulla. Meitä varoitettiin etukäteen, mutta silti tuli paineet.

Sain sitten kyyditettäveksäni ensin erään pojan ja sitten vielä tytön. Opetin sille tytölle myös traktorilla ajamista ja kauhan käyttöä. Oli muuten ihan taitava tyttö, vaikka ajoi ensimmäistä kertaa traktorilla.

Siinä vierähti mukavasti tunti ja en edes huomannut kun muut ryhmäläiset olivat jo parkeeranneet pelinsä ja lähteneet tauolle. Itse olin vaihtanut Citylle ja popitin Metallican Nothing Else Mattersia. Lauloin oikein kunnolla hieman nuotin vierestä. Sitten lopulta havahduin siihen kun kaksi opettajaani huitovat siellä muiden traktorien vieressä. Kurvasin sinne ja sain käskyn sammuttaa traktori.

Kun kömmin pois traktorista, oikeinpäin kaiken lisäksi, opettajani sanoivat että siinä oli se näyttö. No ei siinä sitten. Seuraavalle traktoritunnille tungin mukaan koska täytin näyttöpaperit. Kumpikin opettaja veikkasi että saan sen täyden 3. Harmitti hieman, koska en pääse enää aikoihin ajamaan uudestaan.

No, pääsin kuitenkin ajamaan. Sanoin että harjoittelen lumilinkoa, mutta se päätyi siihen että meninkin sillä suosikki N:läiselläni ajamaan. Tosin sitten saapui komea työnjohtajamme ja aikoi kössiä traktorini maansiirrolle. Loppujen lopuksi pääsin mukaan, ensin vain katselemaan ja sitten itsekin ajamaan. Kuvittelin olevani hyvä kuski... No en ollut.

Ensin blondeilin ja en osannut avata kauhan lukitusta (*Nauraa tätä kirjoittaessaan*). Sitten en muistanut laittaa pienempää vaihetta kun pakitin sen täyden peräkärryn kanssa. Suti törkeästi ja vauhti oli liian nopea taidoilleni. Ai niin, hajoitin myös sen pikkupenkin sieltä traktorista. Istuin siinä ja pellolla kuopassa se räksähti alta (*Nauraa lisää*)

Työnjohtajamme on vain niin törkeän taitava! Osaisi varmaan ajaa pakittamalla peräkärryn kanssa Saarijärvi-Jyväskylä -välin häiritsemättä liikennettä!! Oikeasti.. Löysin uuden idolin, huomaatteko? ;)


Koiran kanssa traktoritreeniä:

Otsikosta huolimatta en siis ajanut traktoria koiran kanssa, vaan treenasin traktorihäiriöllä :D

Tajusin että ne traktorit ovat edelleen maansiirrolla, joten nyt tämän viikon keskiviikkona ruokatauolla juoksin Nanan kanssa traktorikentälle. Menin siihen tienlaidalle. Päälläni oli treeniliivi ja nakit olivat mukana. Vaihdoin Nanalle rally-pannan ja -hihnan. Otin siinä sitten vähän voltteja ja seuraamistakin hivenen. pääosin otin paikallaoloja, koska ne sujuvat huonoiten tällä hetkellä. Ei keskiviikosta sen enempää.

Torstaina(eilen) kävin aamupäivästä treenaamassa siellä samaisessa paikassa kun muut ryhmäläiseni tekivät niitä näyttöjä. Se treeni oli jo kohtalaisen hyvä!. Paikallaolot alkoivat taas toimia!

Mutta tänään oli kunnon tehopäivä. Kävin ensin taide ja kulttuuri -tunnilla ja sitten minulla oli hyppy. Mitäs muutakaan olisin tehnyt kuin juoksin Nanan kanssa traktorikentälle. Tällä kertaa kaverini tuli koiransa Milan kanssa mukaan. Mila on siis se Mahti Vahdin Minette (mittelspitz), jonka blogi on etusivullani.

Se treeni oli aivan mahtava! Meni autokin pari kertaa ohi, eikä tuo sheltti lähtenyt mihinkään!. Kieriminenkin alkoi sujua, käsimerkistä. Vähän Nana katseli kun toinen traktoreista oli erilainen kuin yleensä. Uskalsin jopa kokeilla paikkamakuuta siten että laitoin koiran toiselle puolen tietä kun traktori meni välistä. Laitoin kuitenkin Nanan pitkään hihnaan kiinni varmuuden vuoksi ettei se hyppäisi traktorin alle.

Se meni aivan mainiosti. Eka traktori meni hyvin ja oi että se seuraava oli parempi!. Työnjohtajamme oli kurvaamassa risteyksestä kun auto meni ohi. Herranjestas, se koira vilkaisi autoa, MUTTA ei noussut!! Teki mieleni ruveta kirkumaan että mahtava tyttö. Onneksi en mennyt kun työnjohtajamme, suuri idolini, kurvasi ohi. Koira pysyi edelleen maassa. Vasta kun työnjohtajamme virnisti sieltä traktorista, minulta meni pasmat sekaisin ja ilmeisesti Nana huomasi sen ja nousi istumaan. No sain sen kaukokäskyllä maahan ja menin innoissani palkkaamaan.

Olin ylpeä likasta. Sitten menin uudestaan treenimään päärakennuksen eteen kun suurin osa ihmisistä oli syömässä. Joten siinä siis ramppasi ihmisiä. Moni ihminen meni ohi ihaillen kun treenasin nyt enemmän koiratanssia, ihan miekan kanssa.

Työnjohtajamme tuli syömästä sen toisen traktorin kuskin kanssa ja molemmat virnuilivat siinä hetken. Lopulta toinen sanoi että ihmiset olivat ihailleet jopa ikkunasta. Meni jälleen hivenen pasmat sekaisin, koska olen niin kunnianhimoinen ihminen :D


No mutta... kannattaa hyväksikäyttää ympäristöä, etenkin häiriötreenaamisessa. Kunhan traktorit menee, niin siirryn autotien viereen.



















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti