torstai 5. syyskuuta 2019

Maaseutuelinkeinoja

Taisin ohimennen lupailla postausta koulujen alkamisesta. Tässä sitä nyt hieman on. Tosiaan tämä ammattikorkeakoulu missä aloitin on hirveän kiva ja siellä on todella lämmin tunnelma. Kaiken lisäksi tämä viikko on ollut jo käytäntöä. Kivaa pitkästä aikaa ajaa traktoreilla ja oikeasti oppia kytkemään koneita kiinni. Meillä oli käytössä Valtra N121, joku John Deere ja sitten New Holland joka malli näkyy alhaalla olevassa kuvassa. Rakastuin tuohon Nyykkään erittäin vahvasti. Kulki pehmeästi ja oli mukavan tilava hytti. Jopa mukavampi yksilö kuin Valtran N111 jolla ajoin amiksen aikana. Vaikutti ensin monimutkaiselta tyypiltä, mutta kun totuin niin erittäin mahtava. En halua enää Valtramiestä vaan Nyykkämiehen :D.Traktoreiden lisäksi kävimme koulun navetassa, joka siis on sama jossa olen viettänyt neljä vuotta aina silloin tällöin. Maanantaina minua ei päästetty lypsämään kun opettajani totesi että osaan jo. Eilen pääsin sitten siivoamaan edes vasikkalan ja opettamaan luokkalaiselleni kuivittamista ja lantakoneen sielunelämää.
Kuvassa amiksen aikainen nimikkolehmäni PSK Estella, karjan vanhin lehmä
Navettailun ja traktorituntien lisäksi olemme käyneet opiskelemassa peltokasveja, sekä metsätyyppien tunnistamista kasvien avulla. Erittäin mielenkiintoista alkaa opettelemaan noin 80 peltokasvia lisää että pääsee kasvitentin läpi.

Muuta jännää nyt ei olekaan ollut kun olen ollut aina puhki poikki koulun jälkeen. Neljäs kissa kyllä on mutta siitä myöhemmin lisää ;)

1 kommentti:

  1. Mielenkiinnosta täytyy kysyä, että minkä alan ammattikorkeakoulututkinto on kyseessä? Vaikuttaa todella mielenkiintoiselta jos ala liittyy maatalouteen. Opetetaanko teille traktoreiden osalta esimerkiksi traktorihuoltoa? Asun itse maalla ja naapurini on maanviljelijä. Hänellä ainakin New Holland traktoreita taitaa olla jopa kolme. Yksi näistä tosin taisi lähteä tällä viikolla traktorihuoltoon. Toivottavasti saa vielä traktorin takaisin huollosta ennen sadonkorjuuta.

    VastaaPoista