maanantai 9. lokakuuta 2017

Nanan luonnetesti 07.10.2017

Kävimme lauantaina pyörähtämässä Nanan kanssa Hangan lavalla oman seuran luonnetestissä. Jännitti melko paljon sillä tiesin ettei Nana ole mitenkään tyypillinen rotunsa edustaja. Ja kyllähän sen sitten testin aikana näki. Likka on täysin omaa luokkaansa.

Vähän tärähtänyt mutta kyllä siitä erottaa pikkupedon. Kuva: Milla Mäkinen
Toimintakyky: +1a, kohtuullinen

Terävyys: +1a, Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua

Puolustushalu: +1, pieni

Taisteluhalu: +2b, kohtuullinen

Hermorakenne: +1a, hieman rauhaton

Temperamentti: +3, vilkas

Kovuus: +1, hieman pehmeä

Luoksepäästävyys: +3, hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin

+++ Laukausvarma

170p.!!

Testin tuomareina Irene Puputti ja Marco Vuorisalo


Taannoinen pönötyskuva neidosta




Tunnistin koiran. Tiesin että seinällä kantti ei kestä koska on niin ohjaajassa kiinni. Pimeä huone ja tynnyri oli ne joissa koira loisti, ja joiden arvelin olevan ok.

Olikohan hermorakenne taikka kovuus jonka kuulin sanallisessa palautteessa nousseen melkein kakkoseen. Tyytyväinen olen. Paimenkoiran ei kuulukaan olla puolustava vaan hälyttävä, jollaiseksi Nana testissä osoittautui.

Shetlanninlammaskoiran ihannetesti

Tuohon ihanteeseen Nana istuu oikein mallikkaasti ja mielestäni nykypäivänä pitäisi tähdätä tuohon avoimeen luonteeseen. Siksikin olen erittäin tyytyväinen noihin Nanan pisteisiin.


Toki nuohan on ihan peruskoiran pisteet. Ihan jos koiraa lajina mietitään. Mutta rotuunsa nähden nuo on huippupisteet. Onko sheltti siis luonteen perusteella pohjalla? Kertokaa te. Parempaan päin ollaan kuulemma menosssa...

torstai 21. syyskuuta 2017

Lauman uusien jäsenten esittelyä

Aika herätellä taas blogia henkiin. Eläinmäärä on taas lisääntynyt joten eiköhän esitellä uudet ystävämme.

Sijoituskatti Legolas
Legolas onkin meillä jo jonkin aikaa ollut. Sijoituskolli ja rodultaan itämainen lyhytkarva. Rakastuin itämaisiin täysin. Lego on kotiutunut hyvin ja tulee kaikkien kanssa toimeen. Gimli on selkästi Legolaksen lemppari, kuten toki nimien puolesta oli odotuskin :D.

Thorin
Toinen kani saapui myös. Haimme hänet Asikkalasta ja hän on risteytys. Isä puhdas rex ja emä kääpiöristeytys. Thorinista kasvaa ilmeisesti isompi kuin Gimlistä. Tämä yksilö on helppo käsitellä, mutta jokseenkin vielä arastelee minua. Menee aina mökkiin kun avaan luukun. Mutta jospa hän rohkaistuu kunhan pääsee kunnolla kotiutumaan.

Kolmas uusi asia meillä on akvaario. 250litran allas sisältäen viisi miljoonakalaa, sekä useamman partamonnin ja mollin.

Kuukaudenvaihteessa mukaan napataan vielä kolme kesärottapoikaa, joista tulee tähän tietoon Viipuri, Pietari ja Moskova. Hienot on nimet kyllä :D

Olgan titteleitä on viimein vahvistettu ja nyt puuttuu vain Venäjä ja RKF. Nekin toki on vahvistettu mutta vahvistus ei ole vielä saapunut Suomeen asti. Mikollekin haettiin viimein kauan sitten ansaittu Liettuan valio.

Vuodenvaihteessa lähdetään Riikaan Olgan kanssa ja sen jälkeen meidät voi Olgan ja Mikon kera löytää Jyväskylän KV-näyttelystä sekä messarista kaikkina päivinä.

Itse suoritin kasvattajan peruskurssin sekä allekirjoitin kasvattajasitoumuksen. Kennelnimen meinaan hakea myöhemmin.

lauantai 22. heinäkuuta 2017

Poika on tullut kotiin

Pääsin vihdoin ja viimein koneen ääreen. Viime päivinä onkin tapahtunut taas kaikenlaista.

Gällivaren näyttelyssä pyörähdettiin Olga-neidin kanssa. Tuloksena ERI, SA, VAK-1, PN-1, ROP, SERT ja CACIB, "SE & POHJ MVA"

Tuomari Luis Gorjao-Henriques


Pienet ruusukkeet oli ilmaiset ja isot ostettiin


Olga oli hieno likka ja ansaitsi tittelinsä. Nyt on vahvistamatta neljä titteliä. Ruotsin kennelliitossa oltiin sairaan nopeita ja vahvistivat Ruotsin valion. Vielä olisi Venäjän muotovalio, Venäjän kennelliiton muotovalio, intti ja pohjoismaitten valio.

Nanan kanssa käyttiin möllitokoilemassa. Ykköstulos ja neljäs sija.


Meillähän on ollut nyt pitempi tauko tokosta joten tyytyväinen saa olla. Kaukokäskyissä tuplakäsky ja seuraamisessa ei pysynyt vire, mikä sakotti muitakin liikkeitä. 

Estehyppy: Kuva: Pipsa Levänen

Kaukot, Kuva: Pipsa Levänen

Kapulan pito, Kuva: Pipsa Levänen

Kuva: Pipsa Levänen
Jälkimmäinen on jotenkin kauhean kiva kuva vaikka itse seuraaminen onkin löysä. Tuossa on jotenkin kiva fiilis. Aina ei menen niinkuin Strömsössä, mutta kivaa voi silti olla. Iloinen Nana <3
Ilmoitin itsemme puolivahingossa edustamaan rotuyhdistystä Rally-Tokon SM-kisoihin. Niihin pitäisi ehkä treenatakin :D

Kolmas ilonaihe( ja otsikon aihe) saapui juuri viikko sitten kotiin. Iki-ihana Gimli, jolle julkaisin oman sivun. Sieltä lisää tietoa kuinka hän meille saapui. 

Nana ja Gimli

Nana ja Gimli tulevat jo oikein hyvin toimeen. Nana täytyy tosin olla käskyn alla kun Gimli on irti. Nuori herra harrastaa iloloikkia jolloin saalisviettinen koira meinaa lähteä perään. Mitään varsinaisesti ei Nana tee, mutta en tahdo aiheuttaa kanille sydäriä. Gimli on kasvattajansa luona tottunut koiraan ja kissaan, joten aivan ihanteellinen kani minulle jolla on koira ja kohta kissa, jotka eivät ole tottuneet kaneihin. Gimli osaa elää normaalisti eikä ahdistu vaikka Nana vähän lipaisee :D

Tulevana keskiviikkona lähdemmekin hakemaan minulle ja Nanalle kissa. Legolas-herraa on käyty jo kertaalleen katsomassa ja aivan ihana kaveri. Tottunut koiriin joten elämä helpottuu jo alusta saakka. 

Eipä tässä sitten muuta. Seuraavaa postausta tulee varmaan viikon päästä taikka viimeistään Rally SM-kisojen jälkeen :). Oikein mukavaa ja sopivan lämmintä loppukesää kaikille. Muistakaa käydä uimassa :D

sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

RT 18.3 ja tulevia juttuja

Olimme Nanan kanssa 18.03 Kuopiossa Rally-toko kisoissa. Nollaputki katkesi ja tulos saatiin viimein: 90p. Fiia-Maria Kivioja oli tuomarina. Nyt Nana on tulosta vaille RTK-1. Jospa nyt tänä saataisiin tuo koulari.

Juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna menemme Jällivaaran KV-näyttelyssä pyörähtämään Olgan kanssa, Sieltä tarkoituksena saada serti, jolla Olga saisi nimensä eteen POHJ MVA ja SE MVA. Uudet näyttelysäännöt, jotka tulevat ensi vuonna, vaikeuttavat jokseenkin pohjoismaitten muotovalion arvon saamista. Pitäisi uudestaan saada Suomesta (NORD)serti, sekä käydä Norjassa.

Reissun jälkeen onkin tulossa nelijalkaista perheenlisäystä oikein kaksin kappalein :D. Palataan siihen myöhemmin täällä blogissa.

Nyt nautitaan kesästä karvakamujen kanssa ja toivotaan kaikille lämmintä kesää.

maanantai 13. maaliskuuta 2017

Innostusta ilmassa

Blogin hetkelliselle kuolemalle on ollut syynsä. Läppärini hajotessa en ole päässyt tänne yhtään niin usein kuin olisi ollut kiinnostusta. Mutta nyt olen ainakin hetkellisesti palannut.

Olin Nanan kanssa viime perjantaina Haukkuvaarassa tokovalmennuksessa ja treenimotivaatio nousi pilviin. Kyllähän sieltä varmaan joskus alas tullaan, mutta nyt on hyvä hetki ilmoitella kisoihin :D Tokokokeeseen olemme toisella varasijalla ja voin sanoa että jännittää pirusti. Lauantaina olemme menossa extemporena kisaamaan rallyssa ja vähän kuumottaa mitä sieltä tulee.

Nanalla kesti ekaa kertaa elämässään kokeenomainen toko-alo loppuun asti. Olin jopa yllättynyt. Liikkurista likka ottaa häiriötä edelleen, mutta se on suht.nopea opettaa pois.

Loppuvuonna onkin luvassa sitten luonnetesti ja lisää tokoa.

Tässä rupeaa pikkuhiljaa heräilemään toivo siitä, että Nana saattaa jopa tänä vuonna saada sen RTK-1 ja ehkä jopa TK-1. Koska suunnittelin aiemmin että siinä vaiheessa voi ottaa seuraavan koiran kun edellinen on noussut ekasta luokasta pois. Vähän nimittäin houkuttaa PK, vepe ja aksa, koska Nanasta ei ole noihin lajeihin. Aksaopettajaamme lainaten Nana on "Havukka-ahon ajattelija" eli jokseenkin melko hidas. Joten kisakoiraa Nanasta ei agilityyn tule.

Mutta sen näkee sitten, jos nyt tietäisi edes millä rahalla kun opintotuki loppuu vajaan kahden vuoden päästä. Lisäopiskeluista kun en tiedä vielä.

Mutta mikäs siinä, nähdäänpäs tulevissa kisoissa sitten. Menestyksekästä vuotta vaan kaikille :)

maanantai 9. tammikuuta 2017

Vuoden 2017 tavoitteet



Kauheasti ei ole tavoitteita alkaneelle vuodelle. Rally-tokossa on aikomuksena osallistua joukkueessa piirinmestaruuksiin. Tokodebyytti tapahtuu syksyllä ja siinäpä ne nyt melkein onkin.

Näyttää nyt siltä että virallisiin kilpailuihin ei hetkeen ole asiaa ;)

Sen sijaan vuodelle 2018 olen tällain ninjasti suunnitellut että kisattaisiin sitten ihan kunnolla. Siinä vaiheessa on ajokortti ja toivottavasti myös auto sekä rahaa. Silloin lajivalikoima saa luvan olla laajempi kuin vain RT.

Itselle harkitsen sitä kasvattajan peruskurssia kunhan rahatilanne sallii. Täytyy keskittyä opiskeluihin kuitenkin nyt tänä vuonna.

Joten eipä siinä, rauhallista ja onnekasta uutta vuotta 2017 kaikille!