maanantai 8. huhtikuuta 2019

Viikonloppu Siauliaissa

Jälleen lupailin useampaa postausta mutta silti tiivistän yhteen, säälittävää. Noh, tässä tämä kuitenkin on. Perjantai aamuna lähdettiin 3am, minä ajoin Tuuliharjaan asti, 1,5h yöunilla. Laivassa nukuttiin sitten puoli tuntia ja matka jatkui Tallinnasta. Etelän lämpö oli tervetullutta.

M/S Star
Pysähdyttiin jälleen Ainazin jälkeisille rannoille ja Arwen pääsi kahlaamaan. Tietenkin vesipeto oli aivan tohkeissaan kun ei ole koko talvena päässyt uimaan.

Oli ihana huomata että Baltiassa vihersi aivan kunnolla, ja siellä oli kyntöhommat jo loppumaisillaan.

Sitten itse näyttelystä. Arwen oli lauantaina ROP Junior, mutta ei aikuisten ROP koska kesken. Mutta JN sieltä tuli ja siten Arwen sai tittelin "LT JMVA". Sunnuntaina menestystä ei meille tullut mutta eipä sitä tarvittukaan enää. Arwen oli Erittäin Hyvä rotunsa edustaja.


Kaiken kaikkiaan reissu oli oikein onnistunut. Arwen on aikuistunut aivan älyttömästi ja se on hirveän kiva koira nykyään. Ei räksytä enää ihmisille, koirat tosin nostaa virettä edelleen, mutta pysyy hallinnassa. Neidosta myös huomasi ettei majapaikassa stressannut yhtään, vaan pystyi oikeasti nollaamaan itsensä ja nukkumaan yöllä, vaikka ääniä välillä kuuluikin käytävältä.

Toisekseen meillä oli mukavaa seuraa suomalaisesta tervuporukasta, joilla oli itse asiassa myös hyvän niminen sheltti :D. Heille onnea myös titteleistä.

keskiviikko 3. huhtikuuta 2019

Liettuan reissusta

Noniin, astetta aktiivisempaa päivitystä jälleen. Ollaan menossa Siauliaihin nyt viikonloppuna. Arwen lähtee metsästämään JSertiä ja LT JCH-titteliä. Neito on ainut gronttu paikalla joten mahdollisuudet on parhaimmat mahdolliset. Arwen on myös saanut hyvin massaa edellisen näyttelyn jälkeen.

Reissusta pyrin kirjoittamaan joka päivältä postauksen tänne blogiin, joten kyttäilkääpä blogia. Myös kuvia tulossa matkan varrelta. Perjantailta ensimmäistä postausta.

Kuvalla sitä kuuluisaa. Edelliseltä reissulta, SuperAlkon pihasta tietenkin. Kommentteja saa laitella mistä haluaisitte että tänne kirjoittelen muutenkin. Nyt on ollut viime aikoina tällaista tulospalvelua ja kanipainotteista.keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

Poikasia syntynyt

Kaksi poikasta syntynyt yhdistelmästä Yagatira x Gimli. Molemmat poikasista vaikuttaisi japseilta. Toinen kemu ja toinen mv. Namira synnytti avopesään, mutta peitti hienosti karvoilla joten lapset olivat hengissä niin kerkesi siirtämään pesään. Ilmeisesti Namira osasi käydä imettämässä myös mökissä.

Harjas voi olla mm tai Mm, niitä nyt sitten jännittäessä, mikäli siis selviävät hengissä. 

Erittäin alustavia varauksia otetaan vastaan ainakin toisesta poikasesta. Poikaset luovutetaan kerran PET-näyttelyssä käyneenä, SKY:n lemmikkikanin papereilla ja RHD2-rokotettuina. Hintaa poikasilla 80€ josta 20€ varausmaksu, tosin voisi olla sijoitusmahdollisuus. 

maanantai 25. maaliskuuta 2019

RIP Hurma, uusia kaneja ja näyttelytuloksia

Pahoittelen pidempää hiljaisuuttani jälleen blogin puolella. Alkuvuosi ei ole mennyt ollenkaan kuten Strömsössä ja YO-kirjoituksetkin ovat aiheuttaneet harmaita hiuksia ja ennenaikaista kaljuuntumista.

Aloittelen huonoista uutisista ensin. Viime tekstissäni esittelemäni kani, Hurma, kuoli yllättäen seuraavana päivänä kun sen hain... Pohjanmaalta. Avasin kanin erään kokeneen kasvattajan kanssa ja poissuljettiin suolitukos ja muu sellainen joka olisi maallikon silmin nähtävissä. Sisäelimissä oli muutoksia jotka kävivät RHD2:n oireisiin. Siispä ommeltiin kani kiinni ja lähetettiin Eviralle. Tai siis Ruokavirastohan se nykyään on. Ehti kulkea kaiken maailman kauhukuvat ja pelkäsin hirveästi poikasten puolesta että selviävätkö ne. Noh, onneksi RHD2 oli poissuljettu. Lopullinen kuolinsyy saapui viime viikon perjantaina. Cuniculin tapainen krooninen sisäelintulehdus. Eli itse kuolinsyytä ei Ruokavirasto ikinä löytänyt, mutta ainakin poissuljettiin kaikki tarttuva.

Sitten on tullut säätämistä YO-kokeen kanssa ja lopputuloksena YO-lakkini viivästyy jälleen syksyyn jonkun porsaanreiän kautta vaikka on jo neljäs kirjoituskerta silloin.

Sentään jotain hyvääkin. Nana sai viimeisen hyväksytyn tuloksen Rallyn alokasluokasta. Siispä Nananen on nyt RTK1 Pikikuonon Gonna Get Ready.

Tässä on taas tullut uusia kaneja. Mustakorva ja Azura lähtivät uusiin mahtaviin koteihin, nyyhkistä. Bumban kasvattaja lopetti kasvatuksen joten sain sieltä kolme uutta mv japsi kluppaa. Kutsumanimet ovat heillä Regu, Azor ja Asra. Heille tulee omat sivut kunhan saan kuvat otettua heistä.

Sannalta otin Bumban tyttären, Winkelshoek´s Lauretta. Laurettan väri on hieman auki vielä, joko keskeneräinen venäläinen tai siamsoopeli venäläinen. Hälle tulee myös sivu kunhan saan uusimman kuvan.

Muutakin kaikkea on tapahtunut jokseenkin, mutta niistä lisää myöhemmin kenties.

Laitan tän taas tähän

tiistai 15. tammikuuta 2019

Hurma-poika ja Lamiran lasten nimetHän on Amazing Hurma. Kutsumanimi vielä hakusessa. 10vkon ikäinen leijonaluppa uros. Väriltään valkoinen ss. Tarkoitus olisi tästä saada testiurosta ainakin Lamiralle että kantaako x-kirjavaa.

Sitten nuo Lamiran poikaset. Sukupuolet on vielä hieman auki mutta näyttäisi pojilta. Mutta ne näyttää vähän erilaisilta suunnilleen joka toinen päivä :D.

Elämäntien Promise of Hell "Valkokorva" 

Valkokorva on vielä vapaana. 

Elämäntien Grave New World

Raitalapsi jää kotiin

Elämäntien World Expiration "Mustakorva" 

Mustakorva etsii myös kotia.

maanantai 31. joulukuuta 2018

Nimipohdintoja

Havahduin siihen että "Path of Life" nimi on kolmiosainen ja siten aika epäkäytännöllinen. Siispä. Nyt vielä ennen ensimmäisiä poikasia muokataan se "Elämäntien". Melkein sama kuin virallinen kennelnimeni mutta kuitenkin eri. 

Lamiran poikasten nimet riippuvat nyt sukupuolista. Jos kaikki ovat poikia niin heistä tulee poliitikkoja. Jos siellä on yksikin tyttö niin sitten mietitään uusiksi. 

Tuossa on tuo japsi joka tulee jäämään itselle, sukupuolesta riippumatta. 

perjantai 28. joulukuuta 2018

Lamiran poikaset syntyneet!

Lamira pyöräytti tapaninpäivänä 26.12.2018 neljä poikasta joista yksi valitettavasti paleltui. Kolme poikasta ovat kuitenkin vieläkin hengissä ja Lamira ilmeisesti hoitaa niitä hyvin. Painoja en ole päässyt punnitsemaan kun en itse ole kotona. Äiti on hoitanut kaneja.

Näyttäisi siltä että pesässä olisi kaksi sinikeltaista japsia ja yksi keltamusta japsi. Varma en vielä ole. Juuri saamani tiedon mukaan Lamiran täysveli kuitenkin kantaa x-kirjavuutta. Joten saa nähdä uskallanko näitä ekoja kasvattejani jalostukeen käyttää. Vai myynkö vain joko lemmikiksi taikka valkoisten sinisilmien kasvatukseen.. Harmi kun sain kuulla vasta poikasten synnyttyä. Mutta sellaista se on näitten kanssa.

Poikasten tietoja tarkemmin: https://loveonpaws.blogspot.com/p/suunnitelmissa.html?m=0