tiistai 27. maaliskuuta 2018

Kanipoikue tulossa #1

Yhteistyössä Sanna Ikosen (Linkki blogiin) kanssa meille on nyt toivottavasti tulossa kanin poikasia. Jos astutus onnistui niin noin kuukauden päästä pitäisi syntyä nahkavauvoja.

Yhdistelmänä siis Nasu x Thorin



Kuvan ottanut Sanna Ikonen, lainasin hänen blogistaan joka löytyy ylempää
Samaten tämäkin on Sannan ottama kuva
Nasu on siis väriltään venäläinen, oman Gimlini sisko.

Tämän emä on Minni, venäläinen ja isä Rumpali, keltamusta japanilainen


Thorin oli tässä pieni poika ja siksi näyttää niin epäsopusuhtaiselta. Mutta yritän ottaa uudemman kuvan.

Thorin on keltamusta japanilainen, emä km japanilainen myös, ja isä on geneettisesti sinivalkoinen japanilainen. Isä on puhdas rex ja emä risteytys.


Mitä odotettavissa:

Thorin kantaa todennäköisesti achi-geeniä ja Nasu japanilaisgeeniä. Siispä väreissä 25% mahdollisuus/poikanen on että tulee keltamusta japsi tai mustavalkoinen japsi (kumpikin kantaisi venäläiskuviota), taikka musta tai chinchilla, jolloin kumpikin kantaisi japanilaiskuviota. Emälinjan mukaan ei ole montaa poikasta tulossa ellei Thorinilla ole ihmegeenejä.

Luonteeltaan kumpikin kani on oman väen helposti käsiteltävissä. Nasu kävi pet-näyttelyssä ja sai 93p. mikä kertoo sen että vieraskin voi käsitellä. Thorin ei ole vielä näyttelyissä käynyt, mutta nyt astutusreissulla Sannan luona on antanut käsitellä vaikka vasta jätin ukkelin sinne. Kumpikin kaneista ovat uusissa tilanteissa rohkeita, tosin eivät sellaisia Gimlin tapaisia hyper-rohkeita. 

Nasulla on Mm-harjas eli laskujeni mukaan 50% todennäköisyydellä poikasellekin tulee Mm-harjas. Siis poikasena pörröinen ja vanhetessa karva vähenee hillityksi takatukaksi

Kiinnostaako?


Varauksia otetaan vastaan sitten jos/kun poikasia syntyy ja ne ovat muutaman viikon ikäisiä. Mukaan saat lemmikkikanin paperit (sisältäen epävirallisen sukutaulun), eläinlääkärin todistuksen sekä muuta pientä kivaa. Poikaset syntyvät ja kasvavat Sannan luona tottuen käsittelyyn, koiriin ja kissaan. Isä ja emän veli nähtävissä minun luona, emä ja emänemä nähtävissä Sannan luona. 

Poikasia ei anneta häkkieläimiksi 24/7 eikä alaikäiselle ilman huoltajan suostumusta ja sitoumusta.

lauantai 24. maaliskuuta 2018

Pets&kids -messut. Päivä 1

Ensimmäinen päivä takana Kids&pets -messuilla. Loikin Poken ja Kennelpiirin nuorisojaoston ständien välissä. Lisäksi katsoin Sepän sirkuskoirien esitykset ja kävin kaninäyttelyn puolella.

Mikon lapsenlapsi oli ensimmäisessä näyttelyssään ROP-pentu ja sai KP. Hieno pentu, onnea Sarille ja Saanalle.

Kanien puolella Gimlin täyssisko Nasu sai 93p. ja sai sihteerin suosikki -palkinnon. Lisäksi Nasulla oli täydet vitoset joten sai kunniaruusukkeen hyvästä hoidosta. Onnea Sanna!

Thorinille on naissuunnitelmia ja sen jälkeen meinaan leikkauttaa sen. Gimlin naishaaveet jää syksylle. Pienesti haaveilen kolmannesta kanista ja teoriassa se voisi olla mahdollista jos saan Thorinin Gimlin kanssa kimppaan leikkauksen jälkeen.

Toiseksi olen pienesti miettinyt myös Thorinin luopumisesta leikkauksen jälkeen koska se pelkää vieläkin Legolasta ja vähän koiriakin. Sekin vaikeuttaa vapaanapitoa kusemisen lisäksi. Minä kun haluaisin että kanilla olisi kunnolla tilaa. Viimeinen vaihtoehto ennen luopumista on se että keksin kesällä jonkun isomman aitauksen sekä lämpöeristetyn kopin. Se mahdollistaisi paljon. (Samalla vapautuisi uuden sisäkanin paikka, kjeh)

Mutta huomenna taas messuilemaan. Tulkaas käymään :).

perjantai 23. maaliskuuta 2018

Kirjoitusten jälkeistä aktivoitumista

Taas on hetkinen vierähtänyt edellisestä postauksesta. Mutta ei se mitään. Päivitelläänpä taas linkkilistaa ja muutenkin.

Kirjoitin historian yo-kokeen keskiviikkona, eikä mennyt hyvin. Nyt voi kuitenkin keskittyä koirajuttuihin.

Arwen on kasvanut ja oppinut talon tavoille. Nyt vain ongelmana on jonkinlainen jännittäminen uusia ihmisiä kohtaan. Toimintakyky säilyy kyllä herkkujen avulla. Mutta kun näyttelytuomari ei herkkuja anna. Siis nyt on työmaata saada pentu siihen kuntoon että näyttäisi hampaansa ilman pärinöitä ja karkausyritystä. Mutta se on edistynyt jo hienosti.

Nana potee silmätulehdusta, Olga juoksuja ja jänöt karvanlähtöä. :D. Legolaksen pitäisi päästä naisiin kasvattajalle/omistajalle kunhan saan aikaiseksi sen Hyvinkäälle viedä.

Mikon silmissä todettiin colomboma kahden silmäspesiaalin toimesta, ja colombomaa ei siis suositella jalostukseen käytettäväksi. Jännä sinänsä kun tuo olisi pitänyt näkyä jo aiemmassa silmätarkissa. Mutta näköjään se voi löytyä vanhempana. 

Minut voi löytää nyt viikonloppuna kids&pets -messuilla Jyväskylän Messukeskuksessa. Olen K-S kennelpiirin nuorisojaoston ständillä. Tervetuloa. 

Sitten lätkäisen kuvia. 

Kuvat (c) Sanna Ikonen (blogi: Erilaisilla jäljillä)